Nadziewany schab w kiszonej kapuście

4.47 (142 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszny obiad który można przygotować w jednym naczyniu.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,3 kg schabu
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka mielonego pieprzu
    1 łyżka majeranku
    2 ząbki czosnku
    2 cebule
    5 plastrów wędzonego boczku
    500 g kiszonej kapusty z marchewką
Wystaw ocenę:

4.47 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Nadziewany schab w kiszonej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyty,osuszony schab pokroić ostrym nożem na plastry o grubości 1,5 cm nie docinając do końca.
    Mięso natrzeć solą,pieprzem,majerankiem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem,
    wetrzeć także w nacięcia.
  • 2. Cebulę obrać i pokroić w cienkie plastry.
    Mięso ułożyć w naczyniu do zapiekania w powstałe kieszonki włożyć plastry cebuli i boczku.
    Kapustę kiszoną rozłożyć równomiernie wokoło mięsa.
    Całość przykryć folią aluminiową.
  • 3. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec 60 minut.
    Po tym czasie zdjąć folię i piec jeszcze przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować