Schab przekładany boczkiem i cebulą

4.48 (174 ocen)

  • 15 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Schab przekładany boczkiem i cebulą. Smaczne danie mięsne z piekarnika,a jego przygotowanie zajmie tylko kwadrans.

  • 15 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg schabu
    4 czerwone cebule
    12 plastrów wędzonego boczku
    musztarda
    sól
    pieprz
    majeranek
Wystaw ocenę:

4.48 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab przekładany boczkiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć,osuszyć i pokroić na 5 grubych plastrów.
    Każdy plaster lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem.
    Cebulę obrać i pokroić na plastry.
  • 2. Na desce położyć plaster mięsa,posmarować go musztardą
    rozłożyć 3 plastry boczku i plastry cebuli,przykryć mięsem.
    Czynność powtórzyć do wyczerpania składników.
    Wierzchni kawałek mięsa także posmarować musztardą
    i posypać majerankiem.
  • 3. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego,przykryć.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C
    piec około 1,5 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować