Zapraszam na smaczną sałatkę ziemniaczaną. Przygotowana z dodatkiem rzodkiewek, pieczonej ryby i czerwonej cebuli. Doprawiona do smaku jogurtem i szczypiorkiem. Polecam.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
150 g ugotowanych ziemniaków
100 g pieczonego pstrąga
1 mała czerwona cebula
garść rzodkiewek
2 łyżki jogurtu
2 łyżki pokrojnego szczypiorku
1 łyżka oliwy
sól do smaku
pieprz do smaku
Sałatka ziemniaczana z rzodkiewkami i pieczonym pstrągem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki i pstrąga kroimy w duże kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Rzodkiewki myjemy i kroimy w sporą kostkę. Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno. Pokrojone składniki wkładamy do miski i dodajemy jogurt, oliwę i przyprawy. Mieszamy.
Komentarze