Sałatka z ogonówką i sosem grillowym

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Lekko zmodyfikowany przepis na tradycyjną sałatkę warzywną

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże ugotowane ziemniaki
    5 ugotowanych na twardo jaj
    Puszka groszku konserwowego
    Pęczek szczypiorku czosnkowego
    8-10 plastrów wędliny ogonowej
    Pół szklanki majonezu
    3 łyżki keczupu
    Sól
    łyżeczka przyprawy do grilla
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z ogonówką i sosem grillowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy ze skórki, jajka obieramy ze skorupki. Wszystko kroimy w kostkę, łącznie z wędlina. Mieszamy w misce, dodajemy posiekany szczypiorek i odsączony z zalewy groszek. Majonez mieszamy z keczupem, solą i przyprawą do grilla. Sosem zalewamy sałatkę, mieszamy i odstawiamy na około pół godziny.

Porady

Do sałatki możemy dodać również inną wędlinę oraz więcej warzyw np. Kukurydzę, ugotowaną marchew lub kiszone ogórki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować