sałatka z marynowanym selerem i ogonówką

0 (0 ocen)

  • 30 min

wyjątkowa w smaku! nie może jej zabraknąć na twoim "imprezowym" stole

  • 30 min

Składniki:

  • 600g kiełbasy ogonówki surowo-wędzonej
    2 słoiczki marynowanego selera
    4 jajka
    1 mała puszka kukurydzy
    sól/pieprz
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka śmietany
    1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Sałatki Jajko Przystawki

Sałatka z marynowanym selerem i ogonówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogonówkę sparzyć: Zagotować w garnku wodę. Gdy zacznie wrzeć wkładamy ogonówkę, wyłączamy grzanie, przykrywamy garnek i zostawiamy ogonówkę w wodzie do wystygnięcia – ok. 2h. Po tym czasie wyjmujemy ją z wody na ręcznik papierowy, kroimy w kostkę, wkładamy do miski. Seler wyjmujemy ze słoika na sito i dokładnie płuczemy, odciskamy i wkładamy do ogonówki. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kosteczkę i dokładamy do miski, kukurydzę odsączamy i dokładamy do miski. Dodajemy majonez, śmietanę, musztardę, i przyprawy – dokładnie mieszamy – przekładamy do słoika/miski i wstawiamy na noc do lodówki do przegryzienia. Na następny dzień musimy przemieszać sałatkę i ewentualnie doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kukurydza Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować