Sałatka ze szpinakiem i sosem miodowo-musztardowym

wyświetlono: 142 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Szybka, zdrowa i bardzo smaczna sałatka, która doskonale sprawdzi się do dań mięsnych, jak również jako drugie śniadanie do pracy.

opublikowany: 17.06.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 3 osób
  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 op. świeżego szpinaku

    kilkanaście pomidorków koktajlowych

    1/2 kostki sera typu feta

    4 łyżki prażonego słonecznika



    Sos:

    łyżka miodu

    łyżka musztardy

    łyżka soku z cytryny

    szczypta pieprzu

    4 łyżki oliwy
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Sałatka ze szpinakiem i sosem miodowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos: wszystkie składniki wymieszać. Można dodać szczyptę soli ale feta jest wg mnie wystarczająco słona.

    Szpinak opłukać i osuszyć. Pomidorki umyć, przekroić na pół. Fetę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Polać sosem, wymieszać. Posypać prażonym słonecznikiem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Kokilka Kokilka

Sałatka z pomarańczą i sosem miodowo - musztardowym

Rewelacyjna, słodko-słona propozycja na zakończenie sezonu cytrusowego

kategoria: Sałatki opublikowany: 22.03.2014 | wyświetlono: 2572 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE