Sałatka ze szpinakiem i sosem miodowo-musztardowym

3.88 (8 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybka, zdrowa i bardzo smaczna sałatka, która doskonale sprawdzi się do dań mięsnych, jak również jako drugie śniadanie do pracy.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 op. świeżego szpinaku

    kilkanaście pomidorków koktajlowych

    1/2 kostki sera typu feta

    4 łyżki prażonego słonecznika



    Sos:

    łyżka miodu

    łyżka musztardy

    łyżka soku z cytryny

    szczypta pieprzu

    4 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

3.88 (8 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ze szpinakiem i sosem miodowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos: wszystkie składniki wymieszać. Można dodać szczyptę soli ale feta jest wg mnie wystarczająco słona.

    Szpinak opłukać i osuszyć. Pomidorki umyć, przekroić na pół. Fetę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Polać sosem, wymieszać. Posypać prażonym słonecznikiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować