Sałatka z jajkiem i kukurydzą

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna i kolorowa sałatka taka trochę wiosenna.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 ugotowane jaja
    3 rzodkiewki 
    8 pomidorków koktajlowych
    kilka plasterków ogórka świeżego
    2 łyżki kukurydzy z puszki
    1 garść rukoli
    SOS WINEGRET;
    3 łyżki oliwy
    2 łyżki octu winnego
    1 łyżeczka miodu
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka wiosenna

Sałatka z jajkiem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na talerzu rozkładam rukolę.
    Ugotowane jaja obieram i kroję na połówki. 
    Na to umyte  plasterki rzodkiewki i ogórka ze skórką.
    Pomidorki kroję przekrawam na pół i dodaje do sałatki .
    Kukurydzę odaczam z zalewy i rozrzucam na sałatce. 
    W słoiczku mieszam składniki potrzebne do sosu winegret.
    Całość polewam tuż przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka kurze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować