Sałatka z szynką konserwowa, jajkiem, ogórkiem kiszonym i kukurydzą

4.4 (271 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 8 osób

Prosta i szybka sałatka na każdą okazję. Doskonale sprawdzi się zarówno na świątecznym stole jak i na wszelkiego rodzaju imprezach.

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • ok. 400 g szynki konserwowej,
    ok. 200 g sera żółtego,
    mała puszka kukurydzy,
    3 jajka ugotowane na twardo,
    3 ogórki kiszone,
    1 mała cebula,
    Majonez ( ok. 2-3 łyżki), jogurt naturalny(ok. 1-2 łyżki), musztarda (ok. 1 łyżka),
    łyżka posiekanych listków bazylii lub pietruszki,
    sól, pieprz do smaku,
Wystaw ocenę:

4.4 (271 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z szynką konserwowa, jajkiem, ogórkiem kiszonym i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i lekko solimy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szynkę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy. Jajka ścieramy na tarce o małych oczkach. Majonezem łaszczymy z musztardą oraz jogurtem i dodajemy do sałatki. Dodajemy również posiekane listki bazylii lub natki pietruszki. Wszystkie składniki mieszamy i przyprawiamy do smaku według uznania. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka konserwowa Kiszone ogórki Jajka kurze

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować