Sałatka z pieczarkami, jajkiem i kukurydzą

4.48 (183 ocen)

  • 20 min

wszystko co lubię jest w tej sałatce :)

  • 20 min

Składniki:

  • 350 g pieczarek
    4 jajka ugotowane na twardo
    1 duża cebula
    1 puszka kukurydzy (u mnie 285 g)
    140 g żółtego sera pokrojonego w kostkę
    Zielona natka pietruszki
    3 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    sól, pieprz do smaku
    masło do smażenia
    opcjonalnie sok z połowy cytryny
Wystaw ocenę:

4.48 (183 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pieczarkami, jajkiem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki.
    Cebulę drobno pokroić, wraz z pieczarkami podsmażyć na maśle, przestudzić i odsączyć ewentualny tłuszcz.
    Jajka obrać, pokroić w kostkę, dodać żółty ser. Kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać do reszty.
    Natkę pietruszki posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać musztardę, majonez, doprawić do smaku.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować