Sałatka z tuńczykiem, jajkiem, ogórkiem kiszonym i kukurydzą

4.43 (204 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatka jest prosta, szybka i bardzo smaczna. Sprawdzi się zarówno na śniadanie, kolację lub do pracy. Rewelacyjnie smakuje na kanapce. To również fajna propozycja na rożne okazje, święta.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym,
    mała puszka kukurydzy,
    ok. 150 g sera żółtego,
    2 jajka ugotowane na twardo,
    1-2 ogórki kiszone,
    1 mała cebulka ( u mnie czerwona),
    Majonez (ok. 1-2 łyżki), musztarda (ok. 1 łyżeczka),
    łyżeczka posiekanej natki pietruszki (opcjonalnie),
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.43 (204 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem, ogórkiem kiszonym i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy, następnie ścieramy na tarce o małych oczkach. Ser również ścieramy na tarce o małych oczkach. Ogórka ścieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę i tuńczyka odsączamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i lekko solimy.
    Majonez i musztardą razem mieszamy i dodajemy do sałatki. Wszystkie składniki mieszamy i przyprawiamy do smaku. Możemy dodać posiekaną natkę pietruszki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować