Sałatka jest prosta, szybka i bardzo smaczna. Sprawdzi się zarówno na śniadanie, kolację lub do pracy. Rewelacyjnie smakuje na kanapce. To również fajna propozycja na rożne okazje, święta.
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
puszka tuńczyka w sosie własnym,
mała puszka kukurydzy,
ok. 150 g sera żółtego,
2 jajka ugotowane na twardo,
1-2 ogórki kiszone,
1 mała cebulka ( u mnie czerwona),
Majonez (ok. 1-2 łyżki), musztarda (ok. 1 łyżeczka),
łyżeczka posiekanej natki pietruszki (opcjonalnie),
Sól, pieprz do smaku
Sałatka z tuńczykiem, jajkiem, ogórkiem kiszonym i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy, następnie ścieramy na tarce o małych oczkach. Ser również ścieramy na tarce o małych oczkach. Ogórka ścieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę i tuńczyka odsączamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i lekko solimy.
Majonez i musztardą razem mieszamy i dodajemy do sałatki. Wszystkie składniki mieszamy i przyprawiamy do smaku. Możemy dodać posiekaną natkę pietruszki. Smacznego!
Komentarze