Sałatka warstwowa z tuńczykiem

4.5 (147 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Przepyszna sałatka warstwowa na kolację.
Sałatka szybka i łatwa w przygotowaniu.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka -4 szt
    ryż - 100 g (1 woreczek)
    szczypiorek - 1 pęczek
    tuńczyk rozdrobniony w oleju - 2 puszki
    ser żółty gouda - 170 g
    sól i pieprz
    majonez - 6 łyżek
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, zetrzeć na tarce.
  • 2. Ryż ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu.
  • 3. Szczypiorek opłukać, osączyć, pokroić.
    Ser żółty zetrzeć na tarce.
  • 4. Do salaterki wyłożyć ryż, posmarować ryż majonezem.
    Wyłożyć puszki tuńczyka w oleju, posmarować majonezem, posypać szczypiorkiem i żółtym startym serem.
  • 5. Każdą warstwę oprószyć solą i pieprzem.
    Ser przykryć majonezem i posypać startymi jajkami.
    Udekorować sałatkę natką pietruszki.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować