Sałatka warstwowa z tuńczykiem

4.49 (166 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Prosta, wręcz ekspresowa sałatka a na dodatek ładnie się prezentuję w szklanych salaterkach. Niezawodna na każdej imprezie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
    15 dag sera żółtego
    2 duże marchewki
    1 czerwona cebula
    5 jajek
    ok. 5 łyżek majonezu
    pieprz i sól
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka warstwowa Jajko

Sałatka warstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki ugotować, ostudzić. Marchewki i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka ugotować, oddzielić żółtka od białek i osobno zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Cebulę pokroić w drobną kostkę.
    W szklanej salaterce układać kolejno warstwami:
    ser, tuńczyk, marchew, posolić do smaku, kolejno cebulka, tuńczyk, białko, majonez - wyrównać, jeszcze raz doprawić do smaku, a na koniec rozłożyć warstwę żółtek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Marchewka Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować