Sałatka warstwowa z tuńczykiem

4.49 (169 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna sałatka oraz bardzo prosta do przygotowania.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron drobny 100 g,
    tuńczyk w sosie własnym 2 puszki,
    papryka czerwona 2 szt,
    fasola czerwona konserwowa 1 puszka,
    jajka 5 szt,
    posiekany szczypiorek 2 łyżki,
    majonez 4 łyżki,
    jogurt naturalny 2 łyżki,
    sól,
    pieprz,
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Sałatka warstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Majonez wymieszać wraz z jogurtem oraz solą i pieprzem. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, fasolę opłukać, tuńczyka odsączyć z zalewy. W szklanej misce układać warstwami: makaron, tuńczyk, sos majonezowy, papryka, fasola czerwona, sos majonezowy, jajka. Całość posypać szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować