Sałatka od serca

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Taka szybka sałatka od serca, nie tylko na święto zakochanych. Polecam zrobić ją choćby na kolację dla rodziny. Jest lekka, pyszna taka od serca.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g roszponki

    10 gron winogrono ciemne

    15 krewetek

    1/2 mango

    1 plaster ananasa świeżego

    1 cebula czerwona

    sól, pieprz czerwony, zioła bazylia, oregano,czosnek suszony

    1 kiwi

    sos vinaigrette

    1 łyżeczka masła klarowanego

    1/3 arkusza ciasta francuskiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka od serca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki wcześniej odmrażam, przekładam do miseczki dodaję sól, pieprz, bazylię, oregano, czosnek i mieszam. Odstawiam na godzinę do lodówki. Roszponkę myję układam na desce, dodaję winogrono, z mango i plastra ananasa wycinam za pomocą foremki serduszka. Dodaję do sałatki. Cebulę kroję drobno, kiwi w plastry. Krewetki przesmażam na maśle klarowanym, dodaję do sałatki. Posypuję pieprzem czerwonym. Z ciasta francuskiego wycinam foremką serduszka. Układam na papierze, wstawiam na blaszce do piekarnika nagrzanego temp 220 stopni na 10 minut. Dodaję do sałatki. Polewam ją przed podaniem sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Mango Winogrona Roszponka Ananas

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować