Ogórkowa od serca

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Domowa ogórkowa zrobiona od serca bo ugotowana na drobiowych serduszkach. Uwielbiam tę zupę. Odkąd zaczęłam podsmażać warzywa jej smak stał się jeszcze lepszy. Podaję ją z kiełkami bo witamin nigdy za wiele.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 por biała część

    1 kawałek korzenia selera

    2 marchewki

    3 ziemniaki

    50 dkg ogórków kiszonych

    1 korzeń pietruszki

    40 dkg serc drobiowych

    2 liście laurowe

    2 ziela angielskie

    sól, pieprz czerwony

    100 m śmietany do zupy

    1/2 szklanki kaszy jęczmiennej

    masło klarowane

    kiełki mix
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa ogórkowa

Ogórkowa od serca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa obieram. Ziemniaki kroję w kostkę. Seler i korzeń pietruszki ścieram na tarce jarzynowej. Marchewkę kroję w talarki. Ogórki ścieram na tarce jarzynowej.
  • 2. Na głębokiej patelni przesmażam na maśle por, dodaję seler, korzeń pietruszki, marchewkę, ziemniaki i dalej przesmażam chwilę. Do garnka wlewam wodę zimną około 3-4 litra, dodaję ziele, liść laurowy serca i gotuję 30 minut. Po tym czasie dodaję warzywa, wsypuję kaszę i gotuję kolejne 20 minut. Ogórki przesmażam na patelni na maśle. Dodaje je do zupy na końcu. Gotuję zupę kolejne 10 minut. Na końcu wlewam śmietanę, doprawiam solą, pieprzem. Zupę podaję z kiełkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiszone ogórki Włoszczyzna Kasza jęczmienna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować