Zupa jarzynowa z kalafiorem, cukinią

2.5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną i lekką zupę jarzynową z dodatkiem kalafiora i cukinii. Przygotowana na domowym rosole smakuje pysznie. Polecam

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 l rosołu
    1/2 małego kalafiora
    1 mała cukinia
    4 marchewki
    3 ziemniaki
    5 łyżek śmietanki 30 %
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

2.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa z kalafiorem, cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rosół zagotowujemy. Warzywa czyścimy i myjemy. Marchew kroimy w talarki. Kalafior dzielimy na różyczki. Cukinię kroimy na małe kawałeczki. Ziemniaki kroimy w kostkę. Do gotującego się rosołu wkładamy marchewkę. Po 20 minutach dodajemy resztę warzyw i gotujemy do miękkości. Na samym końcu wlewamy śmietankę i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kalafior Marchewka Ziemniaki Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować