Rurki z kremem budyniowym w czekoladzie

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sprawdzone i wyśmienite rurki

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mąka pszenna typ 450
    250g masło 82 % tł.
    2 szklanki śmietany gęstej 18 %
    3 żółtka
    1 łyżka ocet
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Rurki

Rurki z kremem budyniowym w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rurki 1. CIASTO:
    MĄKĘ Z MASŁEM WYMIESZAĆ ,POSIEKAĆ NA STOLNICY LUB W MISCE
    DODAĆ ŚMIETANĘ WYMIESZANĄ Z ŻÓŁTKAMI I OCTEM .
    WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZAROBIĆ NA JEDNOLITE CIASTO .
    DO MISKI DAĆ CIASTO I SCHŁODZIĆ ,NASTĘPNIE ROZWAŁKOWAĆ NA PROSTOKĄT I POCIĄĆ NA PASKI I ZWIJAĆ RURKI .
    TEMPERATURA PIECZENIA WYNOSI 170-180 STOPNI PRZEZ 25-35 MINUT.

    KREM BUDYNIOWY NA MAŚLE:

    500ML MLEKO 2 %
    3 SZT ŻÓŁTKA
    1 BUDYŃ ŚMIETANKOWY LUB WANILIOWY
    1SZT CUKIER WANILIOWY
    UGOTOWAĆ BUDYŃ OSTUDZIĆ

    450G MASŁO UTRZEĆ NA PUSZYSTĄ MASĘ DODAĆ CUKIER PUDER 100G A NASTĘPNIE OSTUDZONY BUDYŃ I ZMIKSOWAĆ NA JEDNOLITĄ MASĘ.
    SPORZĄDZONYM KREMEM NADZIEWAĆ RURKI A NASTĘPNIE KOŃCÓWKI RUREK OBLAĆ CZEKOLADA LUB POSYPAĆ CUKREM PUDREM ITP. SMACZNEGO PRZEPISY SPRAWDZONE

Porady

RURKI ZWIJAĆ DOKŁADNIE MASŁO DOBRZE UTRZEĆ BUDYŃ OSTUDZIĆ(ZAFOLIOWAĆ NIE UTWORZY SIĘ KOŻUCH )

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować