Rurki z kremem budyniowym w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
MĄKĘ Z MASŁEM WYMIESZAĆ ,POSIEKAĆ NA STOLNICY LUB W MISCE
DODAĆ ŚMIETANĘ WYMIESZANĄ Z ŻÓŁTKAMI I OCTEM .
WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZAROBIĆ NA JEDNOLITE CIASTO .
DO MISKI DAĆ CIASTO I SCHŁODZIĆ ,NASTĘPNIE ROZWAŁKOWAĆ NA PROSTOKĄT I POCIĄĆ NA PASKI I ZWIJAĆ RURKI .
TEMPERATURA PIECZENIA WYNOSI 170-180 STOPNI PRZEZ 25-35 MINUT.
450G MASŁO UTRZEĆ NA PUSZYSTĄ MASĘ DODAĆ CUKIER PUDER 100G A NASTĘPNIE OSTUDZONY BUDYŃ I ZMIKSOWAĆ NA JEDNOLITĄ MASĘ.
SPORZĄDZONYM KREMEM NADZIEWAĆ RURKI A NASTĘPNIE KOŃCÓWKI RUREK OBLAĆ CZEKOLADA LUB POSYPAĆ CUKREM PUDREM ITP. SMACZNEGO PRZEPISY SPRAWDZONE
Porady
RURKI ZWIJAĆ DOKŁADNIE
MASŁO DOBRZE UTRZEĆ
BUDYŃ OSTUDZIĆ(ZAFOLIOWAĆ NIE UTWORZY SIĘ KOŻUCH )
Komentarze