Rurki z kremem budyniowym

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne kruche korpusy rurek wypełnione po brzegi masą budyniową z dodatkiem ziarenek wanilii. Wczoraj tata poprosił mnie żebym upiekła jego ulubione rurki do niedzielnej kawusi a że moim największym hobby jest pieczenie i dekorowanie to i są te pyszne ciasteczka. Nie tylko pięknie wyglądają ale rozpływają się w ustach :)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Korpusy rurek:
    500 g mąki
    250 g margaryny
    szklanka śmietany 18%
    2 żółtka

    Krem:
    500 ml mleka
    1 budyń waniliowy
    cukier waniliowy
    kilka ziarenek wanilii
    1/2 szklanki cukru
    kostka masła + łyżka

    Dodatkowo:
    1/2 tabliczki czekolady białej
    1/2 tabliczki czekolady deserowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Ciastka Rurki

Rurki z kremem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę posiekać z margaryną dodać śmietanę oraz żółtka, szybko zarobić ciasto. Ciasto rozwałkować na cienki placek pociąć na paski i zawijać na foremkę od rurki. Piec ok 15 minut w 180 stopniach na złoty kolor. Ostudzić.
  • 2. W odrobinie mleka rozprowadzić proszek budyniowy, resztę zagotować dodając cukry, wanilię oraz łyżkę masła. Ugotować gęsty budyń. Ostudzić.
  • 3. Miękkie masło utrzeć porcjami dodając masę budyniową.
  • 4. Masę budyniową przełożyć do rękawa cukierniczego i nabijać rurki.
  • rurki 5. Czekolady z osobna rozpuścić w kąpieli wodnej, polać dekoracyjnie rurki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Budyń waniliowy Masa Mąka Wanilia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować