Pączki angielskie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Naturalne pączki angielskie inaczej oponki doskonałe i smaczne

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g ser twarogowy
    500 g mąka pszenna typ 500
    125 g masło
    200 g c. puder
    1 łyżeczka soda
    1 łyżeczka ocet
    4 jajka
    1 cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Pączki angielskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pączki angielskie (oponki) 1. Z sera,mąki,masła,cukru ,sody,octu i jajek zarobić jednolite ciasto.
    Rozwałkować na grubość ok 1cm i wycinać szklanką kółka a w środku wycinać dziurki.
    Na rozgrzany tłuszcz olej lub smalec ok.1 kg wkładamy kółka i smażymy na złoty kolor z obydwóch stron w temp ok 150-175 stopni.
    Usmażone oponki posypujemy cukrem pudrem lub innymi dekoracjami według uznania np.czekolada
    Smacznego.

Porady

Do ciasta zamiast octu można dać spirytus

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować