Rurki w sosie z podgrzybków

0 (0 ocen)

  • 25 min

Aromatyczne danie z podgrzybków. Szybki obiad, do którego jedzenia nie trzeba nikogo namawiać.

  • 25 min

Składniki:

  • Makaron rurki
    1 cebula
    300-500 g podgrzybków świeżych lub mrożonych
    1 łyżka mąki
    3/4 szklanki kwaśnej śmietany
    tymianek
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos grzybowy

Rurki w sosie z podgrzybków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente.
    Podgrzybki obgotować w słonej wodzie, pokroić. W rondlu podgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę oraz pokrojone grzyby. po chwili smażenia dodać mąkę. Całość zalać wywarem z grzybów, doprawić pieprzem, tymiankiem i ew. solą. Po paru minutach zagęścić śmietaną, dodać natkę pietruszki. Wyłożyć na talerze i udekorować.

Porady

Jeśli mamy grzyby mrożone, to wyciągamy je z zamrażarki dzień wcześniej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Podgrzybki Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować