Sernik gotowany na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z odrobiną soli oraz cukrem, dodać żółtka, ubić na puch. Dodać przesiane sypkie składniki i olej, delikatnie wymieszać i wylać na blachę o wym.21x33 cm wyłożoną pergaminem. Piec ok. 40 minut w temp.170 stopni. Ostudzić .
Upiec 2 biszkopty.
2.Skórkę z biszkoptów zetrzeć i pokruszyć. Biszkopty nasączyć kawą.
3.Masło roztopić w dużym garnku. Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać twaróg i zmiksować. Masę serowo-jajeczną przełożyć do garnka z masłem i zagotować ciągle mieszając. Budynie rozprowadzić w mleku i wlać do masy serowej, ponownie zagotować i odstawić do lekkiego przestudzenia.
4.Połowę masy serowej wylać na biszkopt ułożony w formie, przykryć drugim biszkoptem, wylać pozostałą masę, a wierzch ciasta posypać pokruszonym biszkoptem. Całość schłodzić w lodówce całą noc.
Komentarze