Rolowany boczek

  • wyświetlono: 977 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Idealny na kanapki, nie ma to jak swojskie wyroby.

anka1988

Składniki

2-2,5kg płat boczku surowego
2 płaskie łyżki soli
2 ząbki czosnku
2 łyżki margaryny
musztarda

Sposób przygotowania przepisu:

Rolowany boczek

  • 1. Boczek dzień wcześniej zapeklować - natrzeć solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
  • 2. Następnego dnia boczek zwinąć i związać sznurkiem. Posmarować musztardą.
  • Boczek rolowany3. Boczek włożyć do brytfanki lub do rękawa, dodać margarynę i piec w temp. 180 st C, 2h.
  • Boczek rolowany4. Z zimnego boczku usunąć sznurek, pokroić w plastry.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

boczekWielkanocsurowy boczekboże narodzeniewędlinadomowe wędlinyboczek pieczonypieczony boczekswojskie wyrobyboczek rolowanywyrób na pieczywoboczek z piekarnika

Komentarze

Podobne przepisy

Boczek peklowany z szynkowaru

Dodane przez: luna19

Boczek peklowany z szynkowaru

Pyszny boczek z szynkowaru

Pizzerinki

Dodane przez: maariola1988

Pizzerinki rolowane

Inny pomysł na pizze

Boczek pieczony

Dodane przez: danusia19671

Boczek pieczony

Najlepszy domowy boczek do pieczywa

boczek domowy

Dodane przez: anka1988

Domowy boczek

Takie wędliny moja rodzina najbardziej...

boczek pieczony

Dodane przez: benka

Boczek pieczony

Smaczny dodatek do chleba

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Boczek -gotowany i pieczony

Boczek-ktoś powie tłusty, nie powiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE