Rolowany boczek

4.5 (142 ocen)

Idealny na kanapki, nie ma to jak swojskie wyroby.

Składniki:

  • 2-2,5kg płat boczku surowego
    2 płaskie łyżki soli
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki margaryny
    musztarda
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Wędliny

Rolowany boczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek dzień wcześniej zapeklować - natrzeć solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
  • 2. Następnego dnia boczek zwinąć i związać sznurkiem. Posmarować musztardą.
  • Boczek rolowany 3. Boczek włożyć do brytfanki lub do rękawa, dodać margarynę i piec w temp. 180 st C, 2h.
  • Boczek rolowany 4. Z zimnego boczku usunąć sznurek, pokroić w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować