Musztardowy boczek rolowany

4.5 (141 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Domowa wędlina pieczona z serii"wiem co jem"Ten boczek będzie idealny dla tych którzy lubią aromatyczne ziołowe mięsa,mój mąż był zachwycony smakiem.

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • 1,3 kg boczku bez skóry
    1 duża cebula
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    sól morska
    pieprz syczuański
    czosnek granulowany
    czubrica czerwona
    majeranek
    tymianek
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Musztardowy boczek rolowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek myjemy osuszamy,nakłuwamy ostrym nożem na całości,oprószamy ziołami ,pieprz rozcieramy w moździerzu dzięki czemu wydobywamy z niego intensywny aromat,smarujemy musztardą,cebulę obieramy kroimy w piórka rozsypujemy na mięsie,całość rolujemy ściskamy sznurkiem bawełnianym.oprószamy resztą ziół i solą układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do lodówki na 12 godzin.Przed pieczeniem wlewamy do naczynia 100 ml wody i pieczemy około 1,5 godziny w temp 180*c.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować