ROLADKI Z ŻÓŁTYM SEREM

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

super smaczny obiad

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • składniki:1 kawałek mięsa od żeberek trójkątów(miałam taki około 700 g),
    1 marchew,
    1 łyżeczka przyprawy doprawka,
    garść natki pietruszki,
    1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku,
    2 łyżki mąki,
    szczypta pieprzu cytrynowego,
    6 słupków sera żółtego i mięsa gotowanego z łopatki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie:Mięso podzielić na plastry tak aby ubić jak na schabowe,posypać solą i pieprzem.W gotowe ubite mięso kłaść słupek sera i mięsa,zwinąć jak roladę,smażyć na oleju obtoczone mąką na brązowo.Do garnka z 3 szklankami wody i startą na jarzynówce marchwią układać usmażone roladki,gotować na wolnym ogniu do ubycia szklanki wody,doprawić do smaku przyprawami.Jak już roladki są miękkie z mąki zrobić sos,dodać natkę pietruszki,zagotować.Podawać z uprażoną kaszą jęczmienną oraz zasmażanymi na smalcu buraczkach.

Porady

dzieci się zajadały roladkami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować