składniki:1 kawałek mięsa od żeberek trójkątów(miałam taki około 700 g),
1 marchew,
1 łyżeczka przyprawy doprawka,
garść natki pietruszki,
1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku,
2 łyżki mąki,
szczypta pieprzu cytrynowego,
6 słupków sera żółtego i mięsa gotowanego z łopatki.
Roladki z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.wykonanie:Mięso podzielić na plastry tak aby ubić jak na schabowe,posypać solą i pieprzem.W gotowe ubite mięso kłaść słupek sera i mięsa,zwinąć jak roladę,smażyć na oleju obtoczone mąką na brązowo.Do garnka z 3 szklankami wody i startą na jarzynówce marchwią układać usmażone roladki,gotować na wolnym ogniu do ubycia szklanki wody,doprawić do smaku przyprawami.Jak już roladki są miękkie z mąki zrobić sos,dodać natkę pietruszki,zagotować.Podawać z uprażoną kaszą jęczmienną oraz zasmażanymi na smalcu buraczkach.
Komentarze