Roladki z mięsa mielonego z żółtym serem

2.67 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny,szybki i tani pomysł na mięsny obiad.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego
    1 jajko
    mała cebulka
    2 łyżki bułki tartej
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    100 g sera żółtego
    bułka tarta do obtaczania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

2.67 (3 ocen)

Roladki z mięsa mielonego z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przekładam do miski. Następnie obieram cebulę i drobno siekam. Dodaję jajko, posiekaną cebulkę i bułkę tartą, mieszam. Doprawiam mięsną masę do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Ser żółty kroję w niewielkie słupki. Masę mięsną dzielę na 6 części, lepię z każdej kulkę, rozpłaszczam i kładę słupek sera, zalepiam go dokładnie, tak aby ser nie wypłynął w czasie smażenia. Formuję podłużne kotleciki. Panieruję w bułce tartej. Następnie smażę na rozgrzanym oleju na patelni z każdej strony na ciemnozłoty kolor. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować