50 dag mięsa mielonego
1 jajko
mała cebulka
2 łyżki bułki tartej
sól
pieprz
papryka słodka
100 g sera żółtego
bułka tarta do obtaczania
olej do smażenia
Roladki z mięsa mielonego z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone przekładam do miski. Następnie obieram cebulę i drobno siekam. Dodaję jajko, posiekaną cebulkę i bułkę tartą, mieszam. Doprawiam mięsną masę do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Ser żółty kroję w niewielkie słupki. Masę mięsną dzielę na 6 części, lepię z każdej kulkę, rozpłaszczam i kładę słupek sera, zalepiam go dokładnie, tak aby ser nie wypłynął w czasie smażenia. Formuję podłużne kotleciki. Panieruję w bułce tartej. Następnie smażę na rozgrzanym oleju na patelni z każdej strony na ciemnozłoty kolor. Smacznego.
Komentarze