Roladki schabowe z pieczarkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab kroimy na plasterki, rozbijamy i posypujemy pieprzem i solą.
2.Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
3.Jeżeli mamy duże plasterki sera żółtego to kroimy na pół, na każdy rozbity schab dajemy pół plasterka sera żółtego.
4.Na ser dajemy po łyżce pieczarek.
5.Zwijamy roladki.
6.Spinamy wykałaczkami.
7.Jajko roztrzepujemy, doprawiamy pieprzem i solą. Każdą roladkę obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku i na koniec w bułce tartej i podsmażamy z każdej strony.
Potem podsmażone roladki dajemy na formę, podlewamy tłuszczem i wodą i smażymy około godziny w temp. 180 stopni.
Komentarze