Roladki schabowe z pieczarkami i żółtym serem

4.93 (195 ocen)

Pyszne roladki, na świąteczny i niedzielny obiad.

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    pół kg pieczarek
    1 cebula
    5 dużych plasterków sera żółtego
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

    Do obtoczenia:
    jajka
    bułka tarta
    mąka
Wystaw ocenę:

4.93 (195 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki schabowe z pieczarkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki schabowe z pieczarkami i żółtym serem 1. Schab kroimy na plasterki, rozbijamy i posypujemy pieprzem i solą.
  • Roladki schabowe z pieczarkami i żółtym serem 2. Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
  • Roladki schabowe z pieczarkami i żółtym serem 3. Jeżeli mamy duże plasterki sera żółtego to kroimy na pół, na każdy rozbity schab dajemy pół plasterka sera żółtego.
  • Roladki schabowe z pieczarkami i żółtym serem 4. Na ser dajemy po łyżce pieczarek.
  • Roladki schabowe z pieczarkami i żółtym serem 5. Zwijamy roladki.
  • Roladki schabowe z pieczarkami i żółtym serem 6. Spinamy wykałaczkami.
  • Roladki schabowe z pieczarkami i żółtym serem 7. Jajko roztrzepujemy, doprawiamy pieprzem i solą. Każdą roladkę obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku i na koniec w bułce tartej i podsmażamy z każdej strony.

    Potem podsmażone roladki dajemy na formę, podlewamy tłuszczem i wodą i smażymy około godziny w temp. 180 stopni.
  • Roladki schabowe z pieczarkami i żółtym serem 8. Roladki podajemy z dowolnymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować