Roladki z młodą kapustą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Soczyste roladki z naszą ulubioną młodą kapustką z dodatkiem serka i pieczarek.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Olej do smażenia
    • 2 jajka
    • Bułka tarta do panierki
    • Mąka pszenna do obtoczenia
    • Sól
    • Pieprz
    • Cebula
    • 20 dag pieczarek
    • 1 papryka czerwona
    • 2 serki topione
    • 1/3 małej główki kapusty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.
  • pieprz 2. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
  • cebula 3. Cebule obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieczarki 4. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki.
  • papryka 5. Następnie drobno pokrojoną paprykę.
  • kapusta 6. Pokrojoną kapustę i prużymy aż warzywa będą miękkie.
  • serki 7. Dodajemy serki, mieszamy aż się rozpuszcza.
  • pieprz 8. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • farsz 9. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.
  • roladki 10. Zawijamy.
  • mąka 11. Obtaczamy w mące.
  • jajko 12. Zanurzamy w roztrzepanym jajku.
  • bułka tarta 13. Panierujemy w bułce tartej.
  • roladki 14. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • roladki 15. Roladki gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Pieczarki Schab Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować