Roladki schabowe faszerowane młodą kapustą, pieczarkami i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oczyść, drobno pokrój i razem z posiekaną cebulą podsmaż na rozgrzanym oleju. Odstaw. Kapustę drobno poszatkuj, marchew umyj, oczyść i zetrzyj na tarce o grubym oczku. Warzywa wrzuć na tą samą patelnię z rozgrzanym olejem. Podsmaż do miękkości. Dodaj podsmażone pieczarki z cebulą i posiekany koperek. Przypraw do smaku solą i pieprzem i jeszcze chwilę podsmaż, aż smaki się przegryzą.
2.Plastry schabu rozbij, przypraw z obu stron solą i pieprzem. Na każdym plastrze rozłóż przygotowany farsz i zwiń ciasto w roladki. Roladki smaż z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Komentarze