Roladki schabowe faszerowane młodą kapustą, pieczarkami i marchewką

4.4 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne roladki na każdą okazję. Młoda kapusta z dodatkami kusi do ich spróbowania :)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-6 plastrów schabu (ok.600g)
    pół główki młodej kapusty
    150 g pieczarek
    2 marchewki
    pół cebuli
    2 łyżki posiekanego koperku
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.4 (5 ocen)

Roladki schabowe faszerowane młodą kapustą, pieczarkami i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyść, drobno pokrój i razem z posiekaną cebulą podsmaż na rozgrzanym oleju. Odstaw. Kapustę drobno poszatkuj, marchew umyj, oczyść i zetrzyj na tarce o grubym oczku. Warzywa wrzuć na tą samą patelnię z rozgrzanym olejem. Podsmaż do miękkości. Dodaj podsmażone pieczarki z cebulą i posiekany koperek. Przypraw do smaku solą i pieprzem i jeszcze chwilę podsmaż, aż smaki się przegryzą.
  • Roladki schabowe faszerowane młodą kapustą, pieczarkami i marchewką 2. Plastry schabu rozbij, przypraw z obu stron solą i pieprzem. Na każdym plastrze rozłóż przygotowany farsz i zwiń ciasto w roladki. Roladki smaż z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marchewka Młoda kapusta Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować