Roladki schabowe z młodą kapustą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Sezon już się zaczął na młoda kapustkę, więc korzystajmy, póki czas. Młoda kapusta jest pyszna i na pewno każdy z nas ją lubi, zachęcam do przygotowania roladek ze schabu z dodatkiem młodej kapusty i papryki w chrupiącej panierce.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu wieprzowego
    • 1 cebula
    • 1 marchew
    • 1/3 główki kapusty młodej
    • 1 papryka czerwona
    • Olej do smażenia
    • 2 jajka
    • Bułka tarta do panierki
    • Sól
    • Pieprz
    • ½ łyżeczki octu jabłkowego
    • ½ łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kotlety Roladki

Roladki schabowe z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, osuszamy , kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • farsz 2. Cebule obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kapustę oraz obrana i startą na tarce o dużych oczach marchew.
    Następnie dodajemy obraną z nasion paprykę i pokrojoną w drobną kostkę. Warzywa doprawiamy octem jabłkowym, pieprzem, cukrem oraz solą i 10 minut dusimy.
    Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.
  • roladki 3. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • roladki 4. Roladki gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Papryka Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować