Roladki z młodą kapustą

4.5 (144 ocen)

To pyszne obiadowe mięsko. Młodą kapustę poza sezonem można zastąpić białą lub kiszoną. Roladki ciekawie się prezentują i zawsze smakują:).

Składniki:

  • Składniki na 7 sztuk:
    • około 700 gram schabu,
    • 0,5 główki małej, młodej kapusty,
    • 7 plasterków ulubionej wędliny (szynki),
    • 7 połówek pomidorów z oleju,
    • świeżo mielony kolorowy pieprz,
    • świeżo mielona sól morska,
    • ok 2 małe jajka do panierki,
    • mąka do panierki,
    • bułka tarta do panierki,
    • olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • odsączanie kapusty 1. Kapustę szatkujemy. Rozdrobnioną obgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Miękką dokładnie odsączamy. Przygotowaną kapustę dzielimy na 7 części.
  • podział mięsa 2. Umyte mięso dzielimy na 7 części (plastry). Każdą część mięsa rozbijamy , formując zgrabne płaty. Tak przygotowane oprószamy przyprawami.
  • nakładanie nadzienia 3. Na każdą porcję mięsa wykładamy plasterek wędliny. Na wędlinę wykładamy odciśniętą kapustę. Plasterki pomidora przekrawamy na połowę i układamy je na kapuście wzdłuż jednego z brzegów przygotowywanych roladek.
  • formowanie roladek 4. Brzegi mięsa zawijamy delikatnie do środka i formujemy roladki. Gotowe obtaczamy kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Roladki smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia z każdej strony. Gotowe przekrawamy i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Olej Suszone pomidory Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować