Roladki z brzoskwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Nasze rozbite piersi obsypujemy ulubionymi przyprawami.
2. Połowe brzoskwiń kroimy w kostkę i nadziewamy roladki. po czym zawijamy je (ja spiełam je wykałaczkami). Resztę brzoskwiń "blendujemy".
3. Roladki obtaczamy w mące i smażymy, aby dwie strony były zarumienione.
4. Następnie szykujemy naczynie żaroodporne, smarujemy masłem, wykładamy roladki, które smarujemy "zblendowanymi" brzoskwiniami, zalewamy odrobiną wody, i resztą "papki" owocowej. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200st na ok 30 minut. W tym czasie z dwa razy obracamy nasze roladki.
5. Kiedy roladki będą upieczone, wyjmujemy je na talerz i zaklepujemy sos, śmietanką i odrobiną mąki. Podajemy z ryżem i ulubioną surówką.
Komentarze