Pieczone roladki z piersi kurczaka

4.5 (142 ocen)

  • 45 min

Pyszna propozycja dla osób dbających o sylwetkę. Roladki z piersi kurczaka wypełnione warzywami, pieczone bez dodatku tłuszczu i zawinięte w szynkę szwarcwaldzką. Doskonale sprawdzą się również na przyjęciach, możemy przygotować je wcześniej i wstawić do piekarnika przed przybyciem gości.

  • 45 min

Składniki:

  • 3 piersi z kurczaka
    6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
    marchew
    korzeń pietruszki
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 średniej cukinii
    masło
    sól, czarny pieprz, tymianek
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Szynki

Pieczone roladki z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone roladki z  piersi kurczaka 1. Marchew oraz korzeń pietruszki gotujemy na pół miękko w osolonej wodzie. Kroimy w słupki. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i rozkrajamy na dwie części. Doprawiamy z obu stron solą i świeżo mielonym pieprzem oraz z jednej strony tymiankiem. Paprykę i cukinię kroimy w słupki. Na każdym kawałku mięsa (po stronie doprawionej tymiankiem) układamy po kawałku marchwi, pietruszki, cukinii i papryki oraz mały kawałek masła. Szczelnie zawijamy mięso a następnie owijamy w szynkę szwarcwaldzką.
  • Pieczone roladki z  piersi kurczaka 2. Gotowe roladki szczelnie zawijamy w folię aluminiową tworząc "cukierki". Pieczemy w 180 stopniach C przez 20-25 minut. Najlepiej smakują z dodatkiem sosu jogurtowo-czosnkowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować