Roladki z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem wg Pascala

4.5 (160 ocen)

  • 25 min

Macie może w lodówce opakowanie ciasta francuskiego? Jeśli tak, to zapraszam na roladki z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem z przepisu Pascala Brodnickiego. Takie roladki to bardzo prosta i szybka do przyrządzenia przystawka lub przekąska na imprezę.

  • 25 min

Składniki:


  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    100 g łososia wędzonego
    1 jajko
    2 łyżki sezamu
    pieprz
    koperek do dekoracji
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Desery Roladki Przystawki

Roladki z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem wg pascala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni C (termoobieg). Ciasto francuskie rozwijamy lub delikatnie rozwałkowujemy na desce posypanej mąką. Plasterki wędzonego łososia rozkładamy na 1/3 powierzchni ciasta. Łososia posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i dość luźno rolujemy ciasto.
  • 2. Jajko roztrzepujemy widelcem w misce i przyprawiamy pieprzem i solą. Końcówki ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i zawijamy do końca. Następnie cały rulon smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem. Za pomocą ostrego noża kroimy na małe roladki i układamy na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym.
  • 3. Ślimaczki wstawiamy do piekarnika i pieczemy 10-15 minut (należy sprawdzić czy ciasto nie jest w środku surowe).

Porady

Po upieczeniu roladki przekładamy na talerz i dekorujemy koperkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Łosoś wędzony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować