ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA

5 (196 ocen)

  • 25 min

Odmiana dla mięsa z piersi kurczaka.Soczyste zrazy z kurczaka nafaszerowane szpinakiem i fetą.Nawet dzieciaki ,które nie lubią szpinaku dzisiaj się ,,najeść"nie mogli tymi roladkami.Roladki są idealne na obiad jak również jako danie na przyjęcia

  • 25 min

Składniki:

  • 70 dag piersi z kurczaka
    20 dag szpinaku
    5 dag sera feta
    sól,pieprz
    olej do smażenie
    bułka tarta i 1 jajko-panierka
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Zrazy

Roladki z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak myjemy ,kroimy na mniejsze kawałki,dusimy na niewielkiej ilości oleju ok.5 minut.Delikatnie solimy,ponieważ ser jest słony.Dodajemy rozkruszony ser feta,dokładnie mieszamy,podduszamy jeszcze razem ok.3 minut.
  • 2. Piers kurczaka kroimy na połowki wzdłuż,każdą delikatnie rozbijamy.Oprószamy solą i pieprzem.Po całośći rozsmarowujemy farsz szpinakowy. Zwijamy w roladki,spinamy wykałaczkami.Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej, zrazy z kurczaka smażymy na głebokim oleju na rumiano z obu stron.Podajemy z ziemniaczkami i sałatą lodową z włoskim sosem

Porady

Ser feta można zastąpić innym serem typu sałatkowo-kanapkowym,który też jest słony

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Feta Szpinak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować