Roladki schabowe z pieczarkami z sosem pieczarkowym z kapustą jak od Chińczyka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Średni

Roladki schabowe w z pieczarkami w sosie pieczarkowym z ziemniakami i kapustą jak od chińczyka

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    1kg pieczarek
    Serek topiony pieczarkowy
    Pół szklanki śmietanki 30%
    2 cebule
    Natka pietruszki
    Mąka do obtoczenia
    Kapusta:
    3kg kapusty
    4marchewki
    Cebula
    1/3szkl cukru
    1/2 Szkl cukru
    1/2szk oleju
    Szkl octu
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki schabowe z pieczarkami z sosem pieczarkowym z kapustą jak od chińczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić jak na kotlety,
    Cebulę i pieczarki usmażyć odłożyć połowę, do pierwszej części dodać serek topiony, doprawić sala i pieprzem. Nałożyć na mięso i zwinąć roladki
    Obtoczyć w mące i obsmazyc
    Zalać woda i gotować ok 2 godz. Po tym czasie wyciągnąć roladki i dodać druga część pieczarek, doprawić, dodać śmietankę i natkę, można zagęścić mąka. Włożyć roladki do sosu
    Kapusta:
    Kapustę poszatkowac, marchew zatrzec na dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. To wszystko zasypać 1/3 Szkl cukru i zostawić na pół godz. Z pozostałych skladnikow zagotować zalewę i zalać kapustę.

Porady

Można podawać z ziemniakami, ale równie pyszne są z kaszą czy ryzem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Komunia Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować