Roladki schabowe z pieczarkami z sosem pieczarkowym z kapustą jak od chińczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso rozbić jak na kotlety,
Cebulę i pieczarki usmażyć odłożyć połowę, do pierwszej części dodać serek topiony, doprawić sala i pieprzem. Nałożyć na mięso i zwinąć roladki
Obtoczyć w mące i obsmazyc
Zalać woda i gotować ok 2 godz. Po tym czasie wyciągnąć roladki i dodać druga część pieczarek, doprawić, dodać śmietankę i natkę, można zagęścić mąka. Włożyć roladki do sosu
Kapusta:
Kapustę poszatkowac, marchew zatrzec na dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. To wszystko zasypać 1/3 Szkl cukru i zostawić na pół godz. Z pozostałych skladnikow zagotować zalewę i zalać kapustę.
Porady
Można podawać z ziemniakami, ale równie pyszne są z kaszą czy ryzem
Komentarze