Łazanki z domowym makaronem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Łazanki z domowym makaronem

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Makaron:
    500g mąki (najlepiej semoliny)
    5 jajek
    Sol
    Łazanki: pół główki młodej kapusty
    300g mięsa mielonego
    Cebula
    Maslo
    Szczypta cukru
    Przyprawa uniwersalna lub pół kostki wolowej lub sol
    Przyprawa do bigosu
    Łyżka koncentratu
    Koperek

Łazanki z domowym makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, sól i jajka wymieszać i wyrobić makaron, odstawić na 10 min
    Rozwałkować i pokroić na kwadraciki lub na prostokąty i zcisnac na środku, wtedy wyjdą kokardki. Ugotować w osolonej wodzie.
    Cebulę usmażyć, dodać szczyptę cukru, dodać mięso i usmażyć, dodać poszatkowana kapustę, koncentrat i przyprawy,
    Podawać z ugotowanym makaronem

Porady

Można zamienić mięso mielone na boczek, a młoda kapustę na kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy