Roladki schabowe z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, pokroić na 6-7 równych plastrów. Każdy plaster rozbić, po czym oprószyć solą i pieprzem. Kurki umyć, oczyścić i osuszyć, wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Do kurek dodać posiekaną cebulę, zeszklić i odstawić do ostygnięcia. Przyprawić solą i pieprzem i wymieszać z posiekaną natką pietruszki.
2.Na każdy plaster mięsa rozłożyć przygotowany farsz. Ciasno zwinąć w roladki (ewentualnie spiąć wykałaczkami). Każdą roladkę panierować w mące i smażyć na rumiano z każdej strony na rozgrzanym oleju. Na koniec roladki wraz z olejem przełożyć do naczynia do zapiekania i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec jeszcze 30 minut w 180 st. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Komentarze