Roladki schabowe z kurkami

4.5 (163 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Obowiązkowe danie obiadowe w sezonie grzybowym. Doskonałe na niedzielny obiad lub wizytę niespodziewanych gości. Można podać z sosem grzybowym:)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g schabu
    300g kurek
    1 duża cebula
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
    mąka do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Roladki schabowe z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki schabowe z kurkami 1. Mięso umyć, pokroić na 6-7 równych plastrów. Każdy plaster rozbić, po czym oprószyć solą i pieprzem. Kurki umyć, oczyścić i osuszyć, wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Do kurek dodać posiekaną cebulę, zeszklić i odstawić do ostygnięcia. Przyprawić solą i pieprzem i wymieszać z posiekaną natką pietruszki.
  • Roladki schabowe z kurkami 2. Na każdy plaster mięsa rozłożyć przygotowany farsz. Ciasno zwinąć w roladki (ewentualnie spiąć wykałaczkami). Każdą roladkę panierować w mące i smażyć na rumiano z każdej strony na rozgrzanym oleju. Na koniec roladki wraz z olejem przełożyć do naczynia do zapiekania i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec jeszcze 30 minut w 180 st. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki Natka pietruszki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować