Roladki schabowe z kurkami

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Świąteczne roladki ze schabu, z niesamowitym pysznym farszem. Połączenie grzybów kurek, mozzarelli ze słodko kwaśną żurawiną, to idealny farsz do roladek. Wypróbuj przekonaj się, smak ich rozpływa się w ustach.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu wieprzowego
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • ½ łyżeczka tymianku
    • Sól
    • pieprz
    • 50 g żurawiny
    • 1 kulka mozzarelli
    • 200 grzybów kurki
    • Mąka pszenna do panierki
    • Olej do smażenia
    • 200 ml wody
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Roladki schabowe z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. 1. Mięso kroję plastry, doprawiam pieprzem oraz solą.
    2. Czosnek, cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
    3. Do cebuli dodaję oczyszczone, umyte kurki oraz żurawinę, doprawiam solą oraz tymiankiem.
  • roladki 2. 4. Na każdym kawałku mięsa, układam plasterek mozzarelli oraz łyżkę farszu z grzybów.
  • roladki 3. 5. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju.
    6. Pod koniec smażenia dodaję 200 ml. wody, pozostały farsz z kurkami, chwilkę gotuję i zagęszczam sos mąką rozrobioną w małej ilości wody.
  • roladki 4. 7. Roladki gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
    8. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować