Schabowe roladki ze szparagami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych gości i nie tylko. Smaczne, łatwe i proste w przygotowaniu, a swoim smakiem zaskoczą domowników.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kotlety schabowe 3 szt.,
    ser żółty 3 plastry,
    szparagi zielone 1/2 paczki,
    sól i pieprz do smaku,
    przyprawa do wieprzowiny do smaku,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Schabowe roladki ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schabowe roladki ze szparagami 1. Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki, jeżeli są zbyt długie przecinamy na pół.
    Wkładamy do osolonej wody i gotujmy 5 - 8 minut od zagotowania się wody.
    Następnie odcedzamy i studzimy.
    Schabowe kotlety rozbijamy tłuczkiem na płat, oprószamy solą i pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny.
    Na każdym kotlecie schabowym układamy plaster sera żółtego, a na ser kilka kawałków szparag.
    Tak przygotowane płaty ciasno zwijamy w roladki spinając każdą wykałaczką. Roladki wkładamy na rozgrzany olej i smażymy po kilka minut z każdej strony aż roladki się przyrumienią. zrumienią .
    Gdy roladki już się zrumienią podlewamy niewielką ilością ciepłej wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa.
    Po upieczeniu i lekkim wystudzeniu wyjmujemy wykałaczki.

    Podajemy do drugiego dania lub jako przekąskę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej Przyprawy Schab Ser żółty Szparagi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować