Roladki Drobiowe Z Pieczarkami I Mozzarellą

3.5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takie roladki bardzo często przygotowuje, zwłaszcza na niedzielny obiad, ale staram się aby ich nadzienie prawie za każdym razem różniło się. Tym razem przygotowałam farsz z pieczarek i mozzarelli, prosty a jak super smakował w takich roladkach ;)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki 4 osoby:

    2 pojedyncze filety z kurczaka
    około 200 g pieczarek
    2 ząbki czosnku
    1/2 główki niedużej cebuli
    3 łyżki tartej mozzarelli
    musztarda sarepska
    sól, pieprz, papryka słodka, czosnek suszony
    1 jajko
    olej
    mąka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Roladki drobiowe z pieczarkami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Na nie wielkiej ilości oleju przesmażamy cebulkę, pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty czosnek, następnie dodajemy starte na grubych oczkach pieczarki, solimy i pieprzymy je i przesmażamy aż do odparowania wody.
    2. Filety myjemy i kroimy na dwa płaty (razem 4 płaty).
    Rozbijamy je ale nie za mocno. Obsypujemy pieprzem, solą, a następnie smarujemy na całej długości musztardą. Następnie nakładamy pieczarki i trochę mozzarelli i całość zawijamy ciasno w roladkę obtaczając od razu w mące, tak postępujemy z każdym filetem.
    3. Następnie każda roladkę obtaczamy w przyprawionym jajku (do jajka zawsze dodaje, sól, pieprz, paprykę słodką i czosnek suszony) i bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować