Roladki z pieczarkami i mozzarellą

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Roladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • ½ kg pieczarek
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 125 g mozzarelli ( kulka)
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Roladki schabowe

Roladki z pieczarkami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grzyby 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam solą oraz pieprzem.
    Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę około 10 minut, następnie doprawiam pieprzem oraz solą.
  • farsz 2. Na każdym kawałku mięsa na środku układam plasterek mozzarelli oraz łyżkę grzybów.
  • roladki 3. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • roladki 4. Gotowe, podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować