Roladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.
30 min
Dla 9 osób
Łatwy
Składniki:
• 1 kg schabu
• ½ kg pieczarek
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 125 g mozzarelli ( kulka)
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Roladki z pieczarkami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam solą oraz pieprzem.
Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę około 10 minut, następnie doprawiam pieprzem oraz solą.
2.Na każdym kawałku mięsa na środku układam plasterek mozzarelli oraz łyżkę grzybów.
3.Mięso zwijam w roladki, obtaczam w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
4.Gotowe, podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
Smacznego.
Komentarze