Drobiowe roladki z mozzarellą

4.48 (148 ocen)

  • 40 min

Roladki są bardzo smaczne na ciepło i na zimno.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    sok z ½ cytryny
    1 łyżeczka suszonego estragonu
    4 ząbki czosnku
    1 łyżka miodu
    3 łyżki miękkiego masła
    listki sałaty i natka pietruszki do dekoracji
    Farsz:
    20 dag mozzarelli
    ½ czerwonej papryki
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    estragon
    rozmaryn
    tymianek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (148 ocen)

Drobiowe roladki z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka płuczemy, osuszamy. W każdym wycinamy ostrym nożem głęboką kieszeń. Tniemy od grubszej strony, ostrożnie, aby nie przeciąć na wylot. Mięso skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem. Odstawiamy na 15 minut do lodówki.
  • image-0q6lrqj 2. Mozzarellę i paprykę kroimy w kostkę. Dodajemy natkę pietruszki, przyprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Farsz wkładamy do kieszonek w mięsie, brzegi spinamy wykałaczkami. Miód mieszamy z masłem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i estragon. Pastą obkładamy napełnione farszem filety.
  • image-1705b25 3. Każdy filet osobno zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 ºC około 60 minut. Przed podaniem mięso kroimy w plastry, układamy na listkach sałaty i ozdabiamy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować