Drobiowe roladki z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z kurczaka płuczemy, osuszamy. W każdym wycinamy ostrym nożem głęboką kieszeń. Tniemy od grubszej strony, ostrożnie, aby nie przeciąć na wylot. Mięso skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem. Odstawiamy na 15 minut do lodówki.
2.Mozzarellę i paprykę kroimy w kostkę. Dodajemy natkę pietruszki, przyprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Farsz wkładamy do kieszonek w mięsie, brzegi spinamy wykałaczkami. Miód mieszamy z masłem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i estragon. Pastą obkładamy napełnione farszem filety.
3.Każdy filet osobno zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 ºC około 60 minut. Przed podaniem mięso kroimy w plastry, układamy na listkach sałaty i ozdabiamy natką.
Komentarze