Roladki a la de volaille z camembertem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeśli zwykłe kotlety już się przejadły, warto wypróbować ten przepis. Tak samo łatwe do przygotowania jak klasyczne, a smak zupełnie inny. Miłośnicy ziół pokochają ten sposób.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    100 g sera camembert
    1 jajko + kilka łyżek mleka
    bułka tarta do panierowania
    1 łyżka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1 łyżeczka suszonego tymianku
    1 łyżeczka suszonego rozmarynu
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki a la de volaille z camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso oczyścić i przekroić wzdłuż na filety. Rozklepać z obu stron. Doprawić z obu stron przyprawami.
  • 2. Ser pokroić na mniejsze kawałki, nałożyć na filet z kurczaka, dołożyć natkę pietruszki i całość zawinąć w roladkę
  • 3. Roladki panierować najpierw w mące, roztrzepanym jajku z solą i i pieprzem, a na koniec bułce tartej. Dobrze skleić końce.
  • 4. Roladki smażyć na głębokim dobrze rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować