Rolada ze schabu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Chodziło za mną i chodziło no to zrobiłam .Schab pieczony w winie .Idealne danie na Walentynki słodkie i smaczne .

Składniki:

  • 1.1/2 kg schab bez kości
    20 dag suszonych śliwek Kresto
    2 łyżki powidła śliwkowe
    2 łyżki oleju rzepakowego Rapso
    1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina Celebro
    3 goździki  Kamis
    sól ziołowa morska młynek Kamis do smaku
    pierz biały mielony do smaku młynek Kamis
    imbir mielony 2-3 łyżeczki Kamis
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada ze schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada ze schab 1. Zagrzałam wino w garnuszku , dodałam śliwki , poleżały z 30 minut.
  • Rolada ze schab 2. Schab umyłam , osuszyłam i rozcięłam go robiąc "szal"

    Zakręciłam parę razy młynkiem ( sól) po całym mięsie.

    Posypałam imbirem też po całym mięsie.

    Teraz posmarowałam schab powidłami , na całej długości.

    Wyjęłam śliwki odsączyłam i układałam rzędami .

    Zrolowałam i dratwą ob-kręciłam  go aby się nie rozpadł.
  • Rolada ze schab 3. Obsmażyłam na patelni schab.

    Do naczynia żaroodpornego wlałam zagrzane wino i śliwki które mi zostały, włożyłam goździki  i schab.

    Wstawiłam do pieca i piekłam 70 minut w 180 stopniach podlewając winem w którym się piekł , wytworzył się sos pyszny . Schab się piekł we własnym sosie .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować