Bezy z ksylitolem

4.44 (193 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zastanawiało mnie czy wyjdą bezy z ksylitolem,więc zabrałam się do roboty i stwierdziłam jak wyjdą to wam pokaże.Wyszły więc zobaczcie jak to wygląda.

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 białek schłodzonych

    ksylitol 300 g ( zmieliłam go )

    mąka ziemniaczana 1 łyżka

    sól szczypta( aby tylko ubić białka na sztywno)
Wystaw ocenę:

4.44 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza

Bezy z ksylitolem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bezy z ksylitolem 1. Chłodne białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, kiedy piana jest już sztywna dodajemy łyżką po łyżce zmielony ksylitol cały czas miksując na największych obrotach.Kiedy cukier już będzie ubity dodajemy mąkę ziemniaczaną( przesiałam ją nad pianą) i dosłownie parę sekund miksowałam.
  • Bezy z ksylitolem 2. Rękaw z końcówką jakby gwiazdka przełożyłam do wysokiej szklanki i umieściłam w nim beze .
  • Bezy z ksylitolem 3. Wyciskałam jedna obok drugiej bo robiłam ją specjalnie na ciasto z kremem.( Najlepiej foremkę od ciasta które piekliśmy na odwrocie gdzie kładziemy papier do pieczenia). Jeśli mają być do dekoracji to wyciskajcie w małych odstępach bo jeszcze urosną bezy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ksylitol

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować