Rolada z perliczki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Rolada z perliczki to świetna przekąska na świąteczny stół oraz na inne okazje.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 perliczka
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 por
    1/3 selera
    sól.pieprz
    kilka ziarenek pieprzu
    2 listki laurowe
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    2 większe ząbki czosnku
    kucharek
    2 skrzydełka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przekąski

Rolada z perliczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada z perliczki 1. Perliczkę umyj, oczyść, mięso oddziel od kości. Przetnij wzdłuż kręgosłupa od strony brzucha i rozłóż na płat. Grubsze warstwy mięsa odetnij i ułóż tam gdzie jest mniej tak aby nadać kształt prostokąta.
  • Rolada z perliczki 2. Mięso natrzyj zmiażdżonym czosnkiem, kucharkiem, solą i pieprzem.
  • Rolada z perliczki 3. Całość zwiń w roladę. Owiń gazą i zwiąż grubą nitką
  • Rolada z perliczki 4. Do garnka wlej wodę , dodaj warzywa, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, sól, skrzydełka.
  • Rolada z perliczki 5. Gdy woda się zagotuje włóż roladę, gotuj około 30 min. Roladę zostaw w rosole aż do całkowitego wystygnięcia zajmie to około 3 godz. Następnie wyjmij roladę, zdejmij gazę i sznurek, pokrój w plastry . Pokrojoną roladę podaj na listkach sałaty.

Porady

Roladę można przygotować z innego drobiu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Perliczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować