Delikatny rosół z perliczki

4.46 (173 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Rosół z perliczki jest pycha.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •perliczka
    •3 marchewki
    •pietruszka
    •1/4 selera
    •1/2 łyżeczki pieprzu czarnego ziarnistego
    •sól do smaku
    •natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.46 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Delikatny rosół z perliczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Perliczkę dokładnie umyć, osuszyć i można podzielić na porcje , ale niekoniecznie . Mięso włożyć do garnka , zalać wodą i zacząć gotować.

    Marchewkę, pietruszkę, selera, obrać i umyć. Włożyć do garnka.

    Kilka minut gotować na większym ogniu , a następnie zmniejszyć gaz. Dodać pieprz czarny ziarnisty i sól i gotować ok 1,5 godzi. Wywar uzupełnić wrzątkiem.

    Rosół przecedzić. Mięso obrać, oddzielić od kości. Marchewkę pokroić w plasterki.

    Podawać z makaronem ( najlepiej własnej roboty), z plasterkami marchewki i mięskiem.

    Posypać natką pietruszki. Pycha.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Perliczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować