Rolada z jajkiem i groszkiem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczna rolada.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso mielone wołowo - wieprzowe 500 g,
    jajka 6 szt,
    groszek zielony mrożony 200 g,
    cebula 1 szt,
    bułka tarta 1/3 szk,
    olej do smażenia,
    sól,
    pieprz,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Jajko

Rolada z jajkiem i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 5 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, dodać rozmrożony groszek i razem smażyć przez około 4 - 5 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość odstawić do ostudzenia, a następnie jajka wymieszać wraz z groszkiem.
    Mięso mielone przełożyć do miski, dodać jedno surowe jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Na dużym kawałku natłuszczonego papieru do pieczenia uformować prostokąt o wymiarach około 20 cm x 35 cm. Na środku ułożyć farsz. Mięso zwinąć w rulon i owinąć ciasno papierem do pieczenia. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie rozciąć papier i piec jeszcze 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować