Rolada z szynką i jajkiem

4.51 (144 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo prosta, ale efektowna przystawka, która zaskoczy gości

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • • 500 ml rosołu
    • 10 łyżeczek żelatyny
    • 10 plastrów żółtego sera
    • 15 plastrów szynki konserwowej
    • 5 ugotowanych na twardo jajek
    • 12-16 cienkich plastrów szynki konserwowej
Wystaw ocenę:

4.51 (144 ocen)

Zobacz również:

Galaretki Jajko Przystawki Szynki

Rolada z szynką i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rolada 1. Żelatynę należy rozpuścić w gorącym rosole. Wylać kilka łyżek do foremki, najlepiej keksówki i odstawić do lodówki do stężenia. Następnie foremkę wyłożyć plastrami sera żółtego, na środku ułożyć obrane jajka, dalej po obu stornach poukładać zwinięte w harmonijkę plasterki szynki. Całość zalać powoli tężejącym wywarem i przykryć plastrami sera żółtego, delikatnie dociskając by zanurzył się w wywarze. Odstawić do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jajka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować