Rolada mięsna z jajkiem

4.5 (170 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Rolada sprawdza się zarówno jako danie obiadowe jak i wędlina do kanapki.

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 1,2-1,3 kg chudego karczku wieprzowego
    1 kg mięsa mielonego wieprzowego
    kilka plastrów boczku wędzonego
    6 mniejszych jajek ugotowanych na twardo
    sól
    pieprz
    majeranek
    czerwona słodka papryka
    czosnek
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Rolada mięsna z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek kroimy na 2 płaty, rozbijamy go młotkiem. Przyprawiamy z dwóch stron. Na mięsie rozkładamy plastry boczku i rozsmarowujemy przyprawione mięso mielone. Wzdłuż mięsa układamy jajka i zwijamy roladę. Piec około 1,5 godziny podlewając delikatnie wodą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mięso Wędlina Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować